четвртак, 2. октобар 2014.

~ Londonske štangle ~

Neprevaziđene londonske štangle.


Potrebno je:
Testo:
300 gr brašna
1/4 praška za pecivo
150 gr putera ili margarina
80 gr šećera
3 žumanaca
2 kašike kisele pavlake
150 gr pekemeza od kajsije
Fil:
3 belanaca
200 gr šećera
250 gr oraha
1/2 limunove kore i soka
1 vanilin šećer

Priprema se:
150 gr oraha sameljemo a ostalih 100 gr iseckamo na sitne komade (snjim ćemo posuti fil).
Od navedenih sastojaka zamesimo testo i ostavimo u frižideru 30 minuta. U tepsiju stavimo papir za pečenje i testo rastanjimo na 1 cm debljine između dva papira za pečenje. Testo pečemo na 200 stepeni 15-20 minuta dok nedobije malo boje po površini.
Za to vreme napravimo fil. Belanca umutimo u čvrstu penu. Kad je skroz čvrsto dodamo šećer malo  po malo muteći i dalje. I na kraju lagano umešamo sok i koru od limuna i samlevene orahe.
Na malo prohlađeno testo namažemo pekmez u tankom sloju i namažemo fil od oraha. Pospemo ga sa seckanim orasima. Stavimo opet u rernu na 200 stepeni i pečemo dok ne dobije boju. To je nekih 15 minuta fil treba da je smeđe boje nesme se presušiti ili prepeći.
Pečene londonere pustimo da se ohladi nekih 10 minuta i odmah ih iseći na prutiće dok je još mlak nadev inače će pucati i mrviti se. Ja ih sečem na manje komade taman zalogaj.
Recept je odavde.


Нема коментара:

Постави коментар