понедељак, 16. фебруар 2015.

~ Trougao baklava ~

Još jedna baklava.


Potrebno je:
500 gr kora za pitu
300 gr mlevenih oraha
oko 2 deci vrućeg mleka
100 gr šećera
1 vanilin šećer
Sirup:
500 gr šećera
600 ml vode
5 kolutova limuna

Priprema se:
Svaku koru preseći na pola pa te polovine na još pola da dobijemo 4 trake. Mlevene orahe pomešamo sa šećerom, vanilin šećerom i poparimo vrelim mlekom. Mleka dodamo toliko da nam smesa bude maziva ali da nebude preretka. Premažemo u jednom uglu u obliku trougla i umotamo u isti taj oblik. Poređamo u podmazanu tepsiju i na 180 stepeni ispečemo.
Vodu i šećer prokuvamo par minuta dodamo na kolutove sečen limun. Tople trouglove prelijemo toplim sirupom.


Нема коментара:

Постави коментар