Deci se mnogo dopala jer je cela premazana čokoladnom glazurom i posuta sa malo šarenog šećera pa je primamljiva.
Potrebno je:
600 gr brašna
6 žumanaca
100 gr šećera
240 ml mleka
1 kašika rakije ili ruma
100 gr otpljenog putera ili margarina
40 gr kvasca
ulje
200 gr mlečne čokolade
malo šarenih mrvica
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo kašičicu šećera dodamo kvasac i ostavimo da počne da se peni. U brašno dodamo žumanca, otopljen puter ili margarin, rakiju (zbog alkohola neupije puno ulja a na ukusu se neoseca jer alkohol ispari u toku pečenja), šećer i nabubreli kvasac. Umesimo. Ostavimo testo na toplom da se digne. Kad je naraslo rastanjimo na prst debljine i modlicom za krofne vadimo krugove pa malom modlicom ili rakijskom čašom izvadimo im sredinu. Pokrijemo ih 15 minuta. Ugrejemo ulje i krofne pečemo sa jedne strane poklopljenu poklopcem a kad ih okrenemo nepoklapamo ponovo. Vadimo ih na ubrus. Kad smo ispekli sve na tihoj vatri otopimo čokoladu i svaku krofnu umočomo u nju po ukusu možemo posuti i sa malo šarenih mrvica od šećera.
Potrebno je:
600 gr brašna
6 žumanaca
100 gr šećera
240 ml mleka
1 kašika rakije ili ruma
100 gr otpljenog putera ili margarina
40 gr kvasca
ulje
200 gr mlečne čokolade
malo šarenih mrvica
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo kašičicu šećera dodamo kvasac i ostavimo da počne da se peni. U brašno dodamo žumanca, otopljen puter ili margarin, rakiju (zbog alkohola neupije puno ulja a na ukusu se neoseca jer alkohol ispari u toku pečenja), šećer i nabubreli kvasac. Umesimo. Ostavimo testo na toplom da se digne. Kad je naraslo rastanjimo na prst debljine i modlicom za krofne vadimo krugove pa malom modlicom ili rakijskom čašom izvadimo im sredinu. Pokrijemo ih 15 minuta. Ugrejemo ulje i krofne pečemo sa jedne strane poklopljenu poklopcem a kad ih okrenemo nepoklapamo ponovo. Vadimo ih na ubrus. Kad smo ispekli sve na tihoj vatri otopimo čokoladu i svaku krofnu umočomo u nju po ukusu možemo posuti i sa malo šarenih mrvica od šećera.
Нема коментара:
Постави коментар