Ja za dečije rođendane najviše volim da pravim čokoladnu tortu, nesquik tortu, plazma tortu... nešto što uglavnom sva deca vole.
Pravila sam već plazma tortu sa kiselom pavlakom a pravila sam je i sa filom od žumanaca i seckanom belom čokoladom a ova torta je kombinacija te dve torte.
Potrebno je:
Kore:
5 belanaca (velika jaja)
5 kašika šećera
5 kašika (puuunih) mlevene plazme
1 kašika kakaa
x 4 jer nam treba četiri kore a ovo je mera za jednu koru
Fil:
20 žumanaca
20 kašika šećera
300 gr putera ili margarina
300 gr mleven plazme
200 gr bele čokolade
200 gr kisele pavlake
šlag za ukrašavanje
Priprema se:
Umutimo belanca sa prstohvatom soli i polako dodajemo šećer. Kad nam je čvrsta pena dodamo plazmu i kakao pa polako varjačom sjedinimo. Tepsiju 41x27 cm obložimo papirom za pečenje sipamo smesu unutra i na 180 stepeni ispečemo. Tako uradimo još 3 puta da dobijemo 4 kore.
Žumanca stavimo u šerpu da skuvamo na pari dodamo šećer i žicom umutimo malo. Kad nam je fil skuvan na pari skinemo sa vatre ja sipam u drugu činiju i ostavimo da se skroz ohladi.
Puter ili margarin penasto umutimo i sjedinimo sa hladnim filom. Dodamo mlevenu palzmu i kiselu pavlaku sjedinimo i na kraju umešamo i iseckanu belu čkoladu.
Filujemo kore i ukrasimo šlagom.
Pravila sam već plazma tortu sa kiselom pavlakom a pravila sam je i sa filom od žumanaca i seckanom belom čokoladom a ova torta je kombinacija te dve torte.
Potrebno je:
Kore:
5 belanaca (velika jaja)
5 kašika šećera
5 kašika (puuunih) mlevene plazme
1 kašika kakaa
x 4 jer nam treba četiri kore a ovo je mera za jednu koru
Fil:
20 žumanaca
20 kašika šećera
300 gr putera ili margarina
300 gr mleven plazme
200 gr bele čokolade
200 gr kisele pavlake
šlag za ukrašavanje
Priprema se:
Umutimo belanca sa prstohvatom soli i polako dodajemo šećer. Kad nam je čvrsta pena dodamo plazmu i kakao pa polako varjačom sjedinimo. Tepsiju 41x27 cm obložimo papirom za pečenje sipamo smesu unutra i na 180 stepeni ispečemo. Tako uradimo još 3 puta da dobijemo 4 kore.
Žumanca stavimo u šerpu da skuvamo na pari dodamo šećer i žicom umutimo malo. Kad nam je fil skuvan na pari skinemo sa vatre ja sipam u drugu činiju i ostavimo da se skroz ohladi.
Puter ili margarin penasto umutimo i sjedinimo sa hladnim filom. Dodamo mlevenu palzmu i kiselu pavlaku sjedinimo i na kraju umešamo i iseckanu belu čkoladu.
Filujemo kore i ukrasimo šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар