Volimo slaninu, kobasice, hurke, čvarke...ali retko ih imamo. U našoj okolini svi znaju da ih obožavamo kad dodje novembar lepo omrsimo brkove sa ovim masnim delikatesima. Ovaj složenac sam još davno htela isprobati pa eto u ove hladne dane došla i ona na red.
Potrebno je:
2-3 veća krompira
oko 500 gr kiseli kupus ribanac
1 štap dimljene domaće kobasice
1 manja hurka
1-2 glavice crnog luka
Priprema se:
Krompir i luk ocistimo. Kobasici i hurki skinemo kožicu. Sve isečemo na kolutove. Okruglu tepsiju namažemo sa malo masti ili ulja kupus malo ocedimo (ako je previše kiselo i operemo) i stavimo u tepsiju okolo u krug poredjamo kolut po kolut krompir, kobasicu, luk i hurku. (krompir blago posolimo). Stavimo u rernu na 180 stepeni i ispečemo.
Krompi lepo omekša a vrhovi malo krckaju. Kobasica lepo otpusti mast pa začini ispod kupus.
Sipamo uz jelo čašu vina i uživamo.
Potrebno je:
2-3 veća krompira
oko 500 gr kiseli kupus ribanac
1 štap dimljene domaće kobasice
1 manja hurka
1-2 glavice crnog luka
Priprema se:
Krompir i luk ocistimo. Kobasici i hurki skinemo kožicu. Sve isečemo na kolutove. Okruglu tepsiju namažemo sa malo masti ili ulja kupus malo ocedimo (ako je previše kiselo i operemo) i stavimo u tepsiju okolo u krug poredjamo kolut po kolut krompir, kobasicu, luk i hurku. (krompir blago posolimo). Stavimo u rernu na 180 stepeni i ispečemo.
Krompi lepo omekša a vrhovi malo krckaju. Kobasica lepo otpusti mast pa začini ispod kupus.
Sipamo uz jelo čašu vina i uživamo.
Нема коментара:
Постави коментар