Keksići su moja slabost. Volim ih u raznim oblicima i ukusima. Pre dosta vremena je bilo neko takmičenje sa uskršnjim receptima i tamo smo slali mi ove naše kutijice. Recept je klasičan keks od vanile podeljen i obojen sa malo kakaa.
Potrebno je:
300 gr brašna
200 gr putera ili margarina
100 gr šećera
1 žumance
1 vanilin šećer
Priprema se:
Puter isečemo na kockice i sa ostalim stvarima brzim potezima sjedinimo da što manje grejemo smesu. Podelimo i u jedan deo dodamo malo kakaa. Umotamo u samolepljivu foliju i ostavimo u frižideru 1 sat.
Izvadimo iz frižidera i rastanjimo na 0,5 cm debljine. Vadimo 4 cveta, dva ostavimo cela jedan za dno jedan za poklopac a na dva izbušimo manjom modlicom rupice. Ako želimo možemo i zeke izvaditi i zamenuti u žuti poklopac stavimo braon zeca i obrnuto. Na 180 stepeni ispečemo pazimo da ne porumeni. Dok su vrući i mekani su kako se hlade tako stvrdnu i postanu hrskavi. Ja sam stavila male bombonice u obliku jaja u rupu i vezala ukrasnom trakicom.
Potrebno je:
300 gr brašna
200 gr putera ili margarina
100 gr šećera
1 žumance
1 vanilin šećer
Priprema se:
Puter isečemo na kockice i sa ostalim stvarima brzim potezima sjedinimo da što manje grejemo smesu. Podelimo i u jedan deo dodamo malo kakaa. Umotamo u samolepljivu foliju i ostavimo u frižideru 1 sat.
Izvadimo iz frižidera i rastanjimo na 0,5 cm debljine. Vadimo 4 cveta, dva ostavimo cela jedan za dno jedan za poklopac a na dva izbušimo manjom modlicom rupice. Ako želimo možemo i zeke izvaditi i zamenuti u žuti poklopac stavimo braon zeca i obrnuto. Na 180 stepeni ispečemo pazimo da ne porumeni. Dok su vrući i mekani su kako se hlade tako stvrdnu i postanu hrskavi. Ja sam stavila male bombonice u obliku jaja u rupu i vezala ukrasnom trakicom.
Нема коментара:
Постави коментар