субота, 19. децембар 2020.

~ Išleri ~

Jedan lep klasičan kolač.


Potrebno je:

Testo: 

200 gr brašna

140 gr putera ili margarina

70 gr šećera

1 žumance

3 kašike kakao

Fil:

3 jaja

150 gr šećera

100 gr putera ili margarina

1 vanilin šećer

Glazura:

100 gr čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Od navedenih sastojaka za testo umesimo rukama i na blago pobrašnjenoj dasci rastanjimo oklagijom. Vadimo manja krugove prečnika oko 3 cm i ređamo na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni. Paziti da ne izgore pošto su tamni keksići.

Za fil na pari skuvamo jaja sa šećerom i sa vanilin šećerom stalno mutimo žicom za mućenje. Skuvan fil ostavimo da se ohladi. Puter ili margarin penato umutimo i sjedinimo sa hladnim filom. Dobijen fil sipamo u kesu za ukrašavanje i na svaki drugi ohlađen keks istisnemo. Zatim poklopimo praznim keksom.

Prelijemo išlere otopljenom čokoladom.

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар