субота, 20. новембар 2021.

~ Klavir kolač ~

 Dekorativan i šaren kolač.



Potrebno je:

Čokoladna kora: 

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna 

5 kašika čokoladnog praha ( neskvik )

4 kašike mlevenih oraha

1 prašak za pecivo

Rolat:

5 jaja

6 kašika šećera

1 kašika ulja

2 kašike tople vode

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Beli fil:

750 ml mleka

8 kašika brašna

2 vanilin šećera

200 gr šećera

250 gr putera ili margarina

Fil za rolat:

150 gr mlevenih oraha

50 gr čokolade

150 gr putera ili margarina

Glazura:

100 gr čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Ispečemo kakao piškotu. Razdvojimo jaja i belanca umutimo postepeno dodavajući šećer kad je umućeno dodamo žumanca jedan po jedan na kraju pažljivo umešamo mešavinu čokoladnog praha, mlevenog oraha, brašna i praška za pecivo. Pažljivo sjedinimo i sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni.  Kad se ohladi presečemo na 2 dela.

Ispečemo koru i za rolat. Još vreo urolamo sa čistom sudnom krpom i ostavimo da se ohladi.

Za beli fil u malo mleka razmutimo brašno, šećer i vanilin šećer i skuvamo u preostalom vrelom mleku. Fil ostavimo da se ohladi. Umutimo margarin i sjedinimo sa hladnim filom.

Za fil za rolat umutimo puter s mlevenim orasima i sa otopljenom i na sobnu temperaturu ohlađenom čokoladom.

Ohlađeni rolat odmotamo i namažemo filom. Ostavimo da se malo stegne i isečemo na parčad debljne prsta. 

Stavimo donju kakao koru namažemo polovinom belog fila na to isečeni rolati jedni do druge, namažemo drugu polovinu belog fila i poklopimo drugom braon korom. Stavimo u frižider da se stegne.

Čokoladu otopimo na pari i namažemo na ohlađen kolač.



Нема коментара:

Постави коментар