Ovaj hleb po mom se tako zove samo yato što se peče u kalupu za hleb. Al je po mom više sladak kolač.
Potrebno je:
180 gr putera ili margarina
150 gr šećera
3 jaja
300 gr šećera
1/2 prašak za pecivo
prstohvat soli
150 ml mleka
200 gr nutele
Priprema:
Puter sobne temperature penasto umutiti sa šećerom i dodamo jedno po jedno jaja. Dodamo mleko pomešamo i na kraju umešamo brašno pomešan sa soli, praškom za pecivo varjaćom pomešamo.
Kalup za hleb obložimo papirom za pečenje i sipamo polovinu smese, na to namažemo nutelu i prekrijemo preostalim testom. Kolač pečemo na 180 stepeni. Kad je pečen proverimo štapićem za ražnjiće ako štapić izađe suv onda je kolač pečen.
Meni je u toku pečenja nutela potonula na dno kolača 😉
Нема коментара:
Постави коментар