среда, 8. децембар 2021.

~ Medeno srce 2. ~

 Meni se mnogo dopala ova verzija kolača medeno srce lepo mi se slaže ukus ruma sa njom.



Potrebno je:

Kora:

3 šoljice brašna

2 šoljice šećera

2 šoljice mleka

2 kašičice začina za medenjake

1 kašičica sodabikarbone

Fil:

izmrvljena kora

2-3 kašike ruma

50 gr otopljene čokolade

6+ 2 kašike pekmeza od kajsija 

Glazura:

100 gr čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Sastojke za koru mikserom umutimo da nema grudvica. Tepsiju 34x20 cm namastimo i pospemo sa brašnom i sipamo smesu za koru. Pečemo na 180 stepeni. Pečenu koru ostavimo da se ohladi, zatim je presečemo na 2 dela. 

Gornji deo izmrvimo rukama, dodamo 6 kašika pekmeza, rum i otopljenu čokoladu. Dobro sjedinimo. 

Na donju koru namažemo 2 kašike pekmeza i na to namažemo fil. Ostavimo kolač u frižideru da se stegne i ohladi.

Čokoladu otopimo na pari sa uljem i premažemo preko ohlađenog kolača.



Нема коментара:

Постави коментар