Potrebno je:
500 gr brašna
prstohvat soli
100 ml mleka
50 gr šećera
prstohvat soli
200 ml jogurta
50 gr kvasca
6 žumanaca
ulje za pečenje
fil po želji
šećer u prahu
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo kašičicu šećera i dodamo kvasca da naburi. U brašno dodamo prstohvat soli, žumanca, jogurt, šećer i kvasac koji je nabubrio. Zamesimo elastično testo, pokrijemo krpom i ostavimo na toplom da se udvostruči.
Kad se testo odmorilo rastanjimo na prst debljine i večom modlom vadimo krofne. Pokrijemo i ostavimo 15 minuta da se odmore i dignu. Prstima napravimo udubljenje u sredini.
U dubljoj šerpi zagrejemo ulje i krofne sa spuštamo u ulje sa stranom gde je udubljenje i poklopimo na srednjoj vatri pečemo. Netreba ni da je previše jaka vatra jer če ostati presno a da nebude ni previše slaba da neupije previše masnoće. Kad je porumenelo okrenemo i sa druge strane otklopljeno pečemo. Pečene krofne punimo po želji i pospemo sa šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар