Potrebno je:
Testo:
7 belanaca
5 žumanaca
10 kašika šećera
4 kašike brašna
3 kašike kakao
6 kašika vode sobne temperature
1 prašak za pecivo
Fil:
1 litar mleka
180 gr griza
250 gr putera ili margarina
250 gr šećera u prahu
4 vanilin šećera
2 žumanaca
2 kašike šećera
Glazura:
150 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Za koru umutimo belanca u čvrst sneg postepeno dodavajući šećera. U umućen šam dodamo jedno po jedno žumanca muteći i dalje mikserom, zatim brašno, kakao i prašak za pecivo. Isto lagano mutimo mikserom. Na kraju dodati vodu kašiku po kašiku. Dobijenu smesu sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Za fil žumanca skuvamo na pari sa 2 kašike šećera i ostavimo da se ohladi. U mleku skuvamo griz sa vanilin šećerom. Neskinemo sa vatre kad uvri nego kuvamo na umerenoj temperaturi oko10 minta. Skinemo sa ringle i ostavimo da se ohladi. Puter ili margarin penasto umutimo sa šećerom u prahu dodamo žumanca i dobro umutimo, zatim po 2-3 kašike fila od griza stalno muteći većom brzinom. Fil rasporedimo preko ohlađene kore.
Za glazuru čokoladu otopimo na pari sa uljem i prelijemo preko kolača.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар