субота, 29. јануар 2022.

~ Krompir u bešamelu ~

 


Potrebno je:

1,5 kg krompira

so

biber

Bešamel sos:

2 kašike putera

4 kašike ulja

1 kašika brašna

2 kašika gustina

biber

so

beli luk u prahu

začin

3 šolje mleka

2 šolje vode

1 šolja rendanog sira

Priprema:

Krompir dobro operemo i u slanoj vodi na pola skuvamo nekih 10 minuta. Ostavimo da se ohlade, očistimo i isečemo na tanke kolutove. 

Za sos otopimo puter sa uljem i propržimo brašno i gustin do zlatno žute boje. Dodamo mleko i vodu i začinom. Kad uvri i dodamo rendan sir i mešamo da se otopi i skinemo sa vatre.

Duboku tepsiju namažemo sa uljem dodamo krompire koje posolimo i pobiberimo. Prelijemo bešamelom i pokrijemo folijom. Pokriveno pečemo na 200 stepeni oko 20 minuta zatim skinemo foliju i pečemo da malo porumeni.

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар