четвртак, 3. фебруар 2022.

~ Lepinja sa pavlakom ~

 Fino tanko testo a te debljine i fil.



Potrebno je:

500 gr brašna

1 kašičica soli

250 ml mleka

1 kašičica šećera

30 gr kvasca

1 kašika masti

Fil:

1 velika pavlaka

2 jaja

1 kašičica soli

Priprema:

Kvasac otopimo sa šećerom u mlakom mleku. U brašno dodamo so, mast i kvasac. Zamesimo elastično testo i ostavimo da se odmori na toplom mestu. Pavlaku viljuškom sjedino sa jajima i sa soli.

Tepsiju namažemo sa uljem i stavimo rastanjeno testo u tepsiju. (ja lično ne koristim oklagiju ovde nego prebacim testo u tepsiju i sa namašćenim rukama razvučem testo).Testo treba da ima malu ivicu da drži fil.

Na testo izlijemo fil i na 180 stepeni ispečemo.



Нема коментара:

Постави коментар