Još jedna brza torta.
Potrebno je:
1 pakovanje turskog keksa
Fil:
700 ml mleka
2 pudinga od čokolade
100 gr šećera u prahu
50 gr putera ili margarina
100 gr čokolade sa seckanim lešnicima
50 gr eurokrema
Dekoracija:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Skuvamo puding u vrelom mleku. Dodamo u vruć fil izlomljenu čokoladu i eurokrem. Mešamo da se otopi i sjedini.
Umutimo puter ili margarin sa šećerom u prahu i sjedinimo sa hladnim filom.
Keks na brzinu umočimo u hladno mleko i poređamo na tacnu, Namažemo sa trećinom fila na to opet keks umočen u mleko i drugi deo fila, zatim treći red keksa i preostali fil. Završimo sa još jednim slojem keksa i ostavimo na hladnom da se stegne.
Na pari otopimo čokoladu sa uljem i prelijemo preko ohlađenog kolača.
Нема коментара:
Постави коментар