недеља, 13. фебруар 2022.

~ Mokra pita ili baklava sa višnjama ~

 Mokra piti ili baklava kome se koji naziv više dopada. Volim kolače sa višnjama.



Potrebno je:

500 gr kora za pitu

Fil:

3 jaja

180 gr kisele pavlake

250 gr šećera

1/2 prašak za pecivo

1 čaša jogurta

1 čaša od jogurta ulja

Deo sa višnjama:

500 gr višanja

3 kašike griza

1 kašičica cimeta

Preliv:

500 ml vode

500 gr šećera

Priprema se:

Vodu prokuvamo sa šećerom i na tihoj vatri kuvamo par minuta. 

Umutimo žicom za mućenje jaja sa šećerom, dodamo pavlaku, ulje, jogurt. 

Kore podelimo na pola. Tepsiju nauljimo polovinu kora filujemo sa po 3-4 kašike fila. Kad potrošimo polovinu kora poređamo višnje i pospemo sa grizom i sa cimetom. Prekrijemo sa drugom polovinom kora koji isto svaki list mažemo sa 3-4 kašike fila. I odgore namazati. Ostavimo da odstoji 30 minuta pa iseći na kocke i ispeći na 180 stepeni.

Vreo kolač prelijemo hladnim prelivom. Ostavimo da se ohladi i da upije malo sirupa.



Нема коментара:

Постави коментар