Mokra piti ili baklava kome se koji naziv više dopada. Volim kolače sa višnjama.
Potrebno je:
500 gr kora za pitu
Fil:
3 jaja
180 gr kisele pavlake
250 gr šećera
1/2 prašak za pecivo
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta ulja
Deo sa višnjama:
500 gr višanja
3 kašike griza
1 kašičica cimeta
Preliv:
500 ml vode
500 gr šećera
Priprema se:
Vodu prokuvamo sa šećerom i na tihoj vatri kuvamo par minuta.
Umutimo žicom za mućenje jaja sa šećerom, dodamo pavlaku, ulje, jogurt.
Kore podelimo na pola. Tepsiju nauljimo polovinu kora filujemo sa po 3-4 kašike fila. Kad potrošimo polovinu kora poređamo višnje i pospemo sa grizom i sa cimetom. Prekrijemo sa drugom polovinom kora koji isto svaki list mažemo sa 3-4 kašike fila. I odgore namazati. Ostavimo da odstoji 30 minuta pa iseći na kocke i ispeći na 180 stepeni.
Vreo kolač prelijemo hladnim prelivom. Ostavimo da se ohladi i da upije malo sirupa.
Нема коментара:
Постави коментар