Ovo je tako ukusno a jenostavno. Pun ukus lešnika i čokolade imali šta lepše 😋
Potrebno je:
Testo:
150 gr brašna
100 gr šećera
150 gr mlevenog lešnika
150 gr putera ili margarina
20 gr kakao
Fil:
30 gr mlečne čokolade
30 gr crne čokolade
Priprema:
Lešnike u suvoj tepsiji propržimo i kad se prohlade očistimo od kožice. (najlakše je ako stavimo u kuhinjsku krpu i trljamo). Kad se skroz ohlade sameljemo.
U činiji prosejemo brašno sa kakaom. Dodamo šećer i mlevene lešnike. Na kraju dodamo puter ili margarin sobne temperature. Za testo prvo rukama istrljati puter i brašno i "gnječeći" zamesimo testo. Ne mesiti previše čim se napravi kugla gotovo je. Zamotamo testo u samolepljivu foliju istavimo u frižider na najmanje sat vremena.
Ohlađeno testo izvadimo iz frižidera i ostavimo 5 minuta na sobnoj temperaturi (u suprtonom će biti previše tvrdo) Otkinemo komadiće i napravimo kuglice. (vagala sam svaku kuglicu da bi bili jednaki 7gr)
Kuglice stavljamo na tepsiju na papir za pečenje ostavljajući prostora između. Kad napunimo tepsiju stavimo u frižider na 15 minuta da se maslac stegne, iz frižidera izvadimo i u zagrejanoj rerni na 170 stepeni pečemo oko 15 minuta.
Pečene polulopte ostavimo par minuta na tepsiji zatim prebacimo na rešetku da se skroz ohlade.
Dok nam se testo hladi otopimo na pari i crnu i mlečnu čokoladu. Ostavimo da se malo prohladi al ne i da stegne.
Rastopljenom čokoladom spajamo po dve polulopte i ostavimo da se ohlade i čokolada stegne.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар