субота, 19. март 2022.

~ Bečki punč kolači ~

 Volim sve slatkiše sa rumom.



Potrebno je:

230 gr putera ili margarina

130 gr šećera u prahu

100 gr mlevenih badema

250 gr brašna

Fil:

100 gr džema od kajsije

50 gr istopljene čokolade

2 kašike ruma

Preliv:

250 gr šećera u prahu

2 kašike ruma

2 kašike vode

2-3 kapi crvene boje

Priprema:

Za testo umutimo puter ili margarin sa šećerom u prahu, pa dodamo brašno i bademe i zamesimo testo. Ako se lepi dodamo još malo brašna. Testo podelimo na 2 dela. Oklagijom na blago pobrašnjenoj dasci za mešenje rastanjimo prvo testo na 5 mm i modlicom 4-5 cm prečnika vadimo kružiće i ređamo ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostatke testa vratimo u činiju ne razvijamo ponovo trebaće nam za fil. Od drugog dela testa isto vadimo krugove. Pečemo na 180 stepeni da blago porumene. Ostavimo da se ohlade. 

One ostatke testa razvučemo u jednu veliku koru i ispečemo i ohladimo. 

Ohlađeno testo izmrvimo dodamo ostale sastojke za fil i dobro sjedinimo umesimo rukama.  

Na jedan kružić stavimo punu kašikicu fila i poklopimo drugom korom. Ostavimo da se stegne i ohladi.

Za preliv pomešamo sve sastojke i stavimo na laganu vatru da se sve zagreje i sjedini neprestano mešajući. Umakati gornji deo kolača i ostaviti da se stegne. 

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар