Volim sve slatkiše sa rumom.
Potrebno je:
230 gr putera ili margarina
130 gr šećera u prahu
100 gr mlevenih badema
250 gr brašna
Fil:
100 gr džema od kajsije
50 gr istopljene čokolade
2 kašike ruma
Preliv:
250 gr šećera u prahu
2 kašike ruma
2 kašike vode
2-3 kapi crvene boje
Priprema:
Za testo umutimo puter ili margarin sa šećerom u prahu, pa dodamo brašno i bademe i zamesimo testo. Ako se lepi dodamo još malo brašna. Testo podelimo na 2 dela. Oklagijom na blago pobrašnjenoj dasci za mešenje rastanjimo prvo testo na 5 mm i modlicom 4-5 cm prečnika vadimo kružiće i ređamo ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostatke testa vratimo u činiju ne razvijamo ponovo trebaće nam za fil. Od drugog dela testa isto vadimo krugove. Pečemo na 180 stepeni da blago porumene. Ostavimo da se ohlade.
One ostatke testa razvučemo u jednu veliku koru i ispečemo i ohladimo.
Ohlađeno testo izmrvimo dodamo ostale sastojke za fil i dobro sjedinimo umesimo rukama.
Na jedan kružić stavimo punu kašikicu fila i poklopimo drugom korom. Ostavimo da se stegne i ohladi.
Za preliv pomešamo sve sastojke i stavimo na laganu vatru da se sve zagreje i sjedini neprestano mešajući. Umakati gornji deo kolača i ostaviti da se stegne.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар