уторак, 5. април 2022.

~ Kokos gnezda ~

 Jedan lep kolač i na izgled i na ukus. Brzo se sprema a još netreba ni rernu uključiti 😉



Potrebno je:

200 ml vode

150 gr putera ili margarina

100 gr šećera

100 gr čokolade za kuvanje

100 gr kokosa

250 gr mlevenog keksa

Dekoracija:

kokos

nutela, eurokrem...

Priprema se:

Na laganoj vatri kuvamo vodu i šećer, dodamo puter ili margarin i čokoladu. U otopljenu smesu umešamo mleveni keks i kokos.(ako je smesa mrvičasta zavisi od margarina dodamo par kapi mleka) Ostavimo da se smesa prohladi.

Od ohlađene smese napravimo kuglice i uvaljamo u kokos. Varjačom naprvimo udubljenje u sredini. Eurokrem sipamo u špric za dekoraciju torte i rupice napunimo kremom. 

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар