Potrebno je:
500 gr brašna
20 gr tamnog kakaoa
prstohvat soli
30 gr kvasca
300 ml mleka
1 kašika ruma ili rakije
50 gr putera
4 žumanaca
100 gr čokolade za punjenje
Za uvaljati:
4 kašike šećera u prahu
2 kašike kakao
Priprema:
U mlakom mleku otopimo šećer, dodamo izmrvljeni kvasac i ostavimo da nabubri. U brašno dodamo prstohvat soli, kakao, žumanca puter i kvasac koji je nabubrio i rum ili rakiju (manje će nam biti masne krofne). Zamesimo elastično testo i ostavimo na toplom da se udvostruči.
Nadošlo testo rastanjimo na 1 cm debljine i većom modlicom vadimo krugove. Na svaki drugi krug stavimo po kockicu čokolade i poklopimo drugim krugom (da nije previše brašnjavo od dole da se lakše zalepi testo), i za o,5 cm manjom čašom (širi mu je rub od moclice i bolje će stisnuti testo) vadimo krofne. Reslove testa možemo ponovo zamesiti neće biti tako elastično kao prvi put al šteta ne iskoristiti.
Pečemo na vrelom ulju prvu stranu pod poklopcem i kad okrenemo ne poklapamo više. Pazimo da nije previće vrelo ulje da ne izgori sa spolja a unutra da bude presno, al opet nesmemo ni na previše tihoj vatri da pečemo da nebudu previše masni.
Нема коментара:
Постави коментар