Jedan od trdicionalnih mađarskih poslastica. Meni ispala kao šampita visoka 😄 zato sam smanjila u receptu slatku pavlaku da bude malo niža.
Potrebno je:
Za kore:
3 jaja
70 gr šećera
60 gr brašna
20 gr kakao
Fil:
500 ml slatke pavlake
100 gr kvalitetne crne čokolade
50 gr mlečne čokolade
Glazura:
100 gr čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Za kore jaja razdvojimo i belanca umutimo u čvrst šam sa šećerom. Dodamo žumanca jedan po jedan i dalje muteći mikserom. Zatim polako sjedinimo i sa brašnom i kakaom. Sipamo u tepsiju 25x30 cm i na 180 stepeni ispečemo. Pečenu koru ostavimo da se ohladi. Koru presečemo na pola. Jednu polovinu ostavimo celu ta nam je donja a drugu isečemo na kockice 5 cm sa 5 cm.
Čokoladu za glazuru na pari otopimo sa uljem i namažemo na isečene kockice.
Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutimo. Na pari otopimo čokolade i u to dodamo 1/3 umućene pavlake.(meni se tu stegla čokolada od hladne pavlake vratila sam na toplu ne vrelu ringlu i otopila čokoladu tada sam mikseom sjedinila sa ostatkom slatke pavlake). Pazimo da ne premutimo slatku pavlaku da ne počne da se pretvara u puter.
Čokoladnu slatku pavlaku namažemo na donju koru i od gore poređamo čokoladne kockice. Ostavimo u frižideru da se dobro ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар