Lep starinski kolač. Mojim ukućanima omiljena oblatna. Proces pravljenja je malo duži ali nije zahtevno samo treba nadgledadi i povremeno mešati. U pozadini se vidi moja kutija od mednjaka 😘
Potrebno je:
1,5 litara mleka
800 gr šećera
250 gr putera ili margarina
1 pakovanje oblatni
Priprema:
Mleko i šećer kuvamo na srednjoj vatri (ja sam na strujnom šporetu kuvala na 2 a ide jačina do 3) kad već peni jako smanjimo jačinu vatre na 1,5. Kuvamo dotle da kad varjačom stavimo kap fila na tanjir ta kap se ne razlije nego ostane tako. (kako se fil hladi tako postaje gušći ) Kada se fil smlačio dodamo margarin i mešamo da se otopi i sjedini, i pustimo još malo da se hladi.
Filujemo oblatne onu stranu gde su rupice/gde je rebrasto. Stavimo preko kolača tacnu i opteretimo je. Ostavimo na hladnom da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар