Brzo se sprema kremasta je i osvežavajuća. Lepa mi je sa jabukama a najlepsa sa višnjama.
Potrebno je:
1.sloj
700 gr višanja
7 kašika šećera
7 kašika griza
2.sloj
700 ml mleka
2 pudinga od vanile
6 kašika šećera
70 gr putera ili margarina
Dekoracija:
2 kesice šlaga
Priprema:
Za prvi sloj 700 gr očišćenih višanja pospemo sa 7 kašika šećera, kad pusti sok stavimo da se kuva. Kad uvri dodamo griz i kuvamo još koji minut. Zatim sipamo u tepsiju koju smo malo namazali sa uljem (samo u jako tankom sloju) i ostavimo da se hladi.
Za drugi sloj u mleku skuvamo puding sa šećerom i dok je topao dodamo puter ili margarin i sjedinimo (ko ne želi može i da iziostavi) i sipamo preko voćnog dela. Ostavimo skroz da se ohladi.
Kad se kolač ohladio umutimo šlag i ukrasimo kolač od gore.
Нема коментара:
Постави коментар