Recepata za kiflice nikad dosta.
Potrebno je:
600 gr brašna
1 kašičice soli
1 suvi kvasac
2 kašike domaće pavlake (kupujem na pijaci kod nas u Vojvodini skida se kajmak se od ne prokuvanog mleka)
220-250 ml mleka
100 gr putera ili margarina
Premaz:
150 gr putera ili margarina
1 kašičica soli
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Sjedinimo brašno sa soli i margarinom. Dodamo suvi kvasac, domaću pavlaku i mleko da dobijemo mekše elastično testo. Ostavimo preko noći na hladnom (činiju zamotamo u kesu i stavimo u frižider)
Sledeći dan testo podelimo na 6 delova.
150 gr putera ili margarina sobne temperature umutimo sa 1 kačikom soli. Uzmemo 1 deo i namažemo sa 1/3 putera i poklopimo drugim istanjenim testom i krajeve slepimo. Tako spremimo i preostalo testo. Dobijemo 3 spojena testa sa puterom između.
Rastanjimo testo u tanak veliki krug i isečemo an 16 delova, od šireg ka užem umotamo kiflice. Ređamo na papir za pečenje i namažemo umućenim jajetom. Pečemo na 180 stepeni dok blago ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар