субота, 11. новембар 2023.

~ Namazane kiflice ~

 Recepata za kiflice nikad dosta. 

Potrebno je:

600 gr brašna

1 kašičice soli

1 suvi kvasac

2 kašike domaće pavlake (kupujem na pijaci kod nas u Vojvodini skida se kajmak se od ne prokuvanog mleka)

220-250 ml mleka

100 gr putera ili margarina

Premaz:

150 gr putera ili margarina

1 kašičica soli 

1 jaje za premazivanje

Priprema:

Sjedinimo brašno sa soli i margarinom. Dodamo suvi kvasac, domaću pavlaku i mleko da dobijemo mekše elastično testo. Ostavimo preko noći na hladnom (činiju zamotamo u kesu i stavimo u frižider)

Sledeći dan testo podelimo na 6 delova. 

150 gr putera ili margarina sobne temperature umutimo sa 1 kačikom soli. Uzmemo 1 deo i namažemo sa 1/3 putera i poklopimo drugim istanjenim testom i krajeve slepimo. Tako spremimo i preostalo testo. Dobijemo 3 spojena testa sa puterom između.

Rastanjimo testo u tanak veliki krug i isečemo an 16 delova, od šireg ka užem umotamo kiflice. Ređamo na papir za pečenje i namažemo umućenim jajetom. Pečemo na 180 stepeni dok blago ne porumene. 



Нема коментара:

Постави коментар