Pošto se prvo kuva dobije finu hrskavu koricu. Zbog sodabikarbone ima sličan ukus bavarskim kiflicama.
Potrebno je:
500 gr brašna
250 ml tople vode
1 kašikice šećera
30 gr kvasca
100 gr otopljenog putera ili margarina
2 kašičice soli
10 viršli
2 litre vode
2 pune kašikice sodabikarbone
1 jaje
susam
Priprema:
U mlakoj vodi otopimo šećer i dodami izmrvljeni kvasac i ostavimo da nabubri. U brašno dodamo so, nabubreli kvasac i otopljen puter i zamesimo testo. Ostavimo na toplom sat vremena da odmori testo.
Stavimo vodu sa sodabikarbonom da uvri.
Testo rastanjimo na da možemo da isečemo 10 štrafte širine 3-4 cm a dužine oko 40 cm. Namotamo na viršlu tako da se malo preklapa testo.
Kuvamo u vodi 1-1 minut sa jedne i druge strane. Izvadimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i namažemo umućenim jajetom i pospemo susamom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар