уторак, 26. децембар 2023.

~ Hot dog kuvan i pečen ~

 Pošto se prvo kuva dobije finu hrskavu koricu. Zbog sodabikarbone ima sličan ukus bavarskim kiflicama.

Potrebno je:

500 gr brašna

250 ml tople vode

1 kašikice šećera

30 gr kvasca

100 gr otopljenog putera ili margarina

2 kašičice soli

10 viršli


2 litre vode

2 pune kašikice sodabikarbone

1 jaje

susam

Priprema:

U mlakoj vodi otopimo šećer i dodami izmrvljeni kvasac i ostavimo da nabubri. U brašno dodamo so, nabubreli kvasac i otopljen puter i zamesimo testo. Ostavimo na toplom sat vremena da odmori testo. 

Stavimo vodu sa sodabikarbonom da uvri.

Testo rastanjimo na da možemo da isečemo 10 štrafte širine 3-4 cm a dužine oko 40 cm. Namotamo na viršlu tako da se malo preklapa testo. 

Kuvamo u vodi 1-1 minut sa jedne i druge strane. Izvadimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i namažemo umućenim jajetom i pospemo susamom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. 



Нема коментара:

Постави коментар