субота, 27. јануар 2024.

~ Brze kiflice ~

Potrebno je:

350 gr crnog brašna

350 gr belog brašna

2 kašikice soli

½ prašak za pecivo

180 gr kisele pavlake

30 ml ulja

30 gr kvasca

200 ml mleka

1 kašičice soli

Priprema:

U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasca da nabubri. Pomešamo obe vrste brašna sa soli i praškom za pecivo. Dodamo kiselu pavlaku ulje i nabubreli kvasac. Zamesimo testo i ostavimo da se odmori  testo 15 minuta. Podelimo testo na 2 dela i svaki rastanjimo u što veći i tanji krug. Isečemo na 32 dela. Umotamo male kiflice i ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Namažemo sa hladnom vodom i pospemo sa susamom i krupnom soli. Pečemo na 200 stepeni. Čim izvadimo iz rerne namažemo sa uljem da dobije sjaj.



Нема коментара:

Постави коментар