Potrebno je:
350 gr crnog brašna
350 gr belog brašna
2 kašikice soli
½ prašak za pecivo
180 gr kisele pavlake
30 ml ulja
30 gr kvasca
200 ml mleka
1 kašičice soli
Priprema:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo
kvasca da nabubri. Pomešamo obe vrste brašna sa soli i praškom za pecivo.
Dodamo kiselu pavlaku ulje i nabubreli kvasac. Zamesimo testo i ostavimo da se
odmori testo 15 minuta. Podelimo testo
na 2 dela i svaki rastanjimo u što veći i tanji krug. Isečemo na 32 dela.
Umotamo male kiflice i ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Namažemo
sa hladnom vodom i pospemo sa susamom i krupnom soli. Pečemo na 200 stepeni.
Čim izvadimo iz rerne namažemo sa uljem da dobije sjaj.
Нема коментара:
Постави коментар