Izdašna i jaka torta. Ja sam ispekla još jednu dodatnu koru u originalu ne ide tako.
Potrebno je:
Kore:
21 jaje
350 gr šećera
300 gr mlevenih lešnika
3 kašike brašna
Fil:
21 žumance
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
1 litar mleka
100 gr šećera
250 gr putera ili margarina
2 šlag krema
100 ml mleka
300 gr milka čokolade sa seckanim
lešnicima
300 gr milka bele čokolade
Dekoracijia:
500 ml slatke pavlake
Razni slatkiši
Priprema:
Za kore 7 belanaca umutimo u čvrst šam
postepeno dodavajući 100 gr šećera. Pomešamo 100 gr mlevenih lešnika i 1 kašiku
brašnu i umešamo u umućen šam. Sipamo u kalup obložen papirom za pečenje 28 cm
i ispečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Na ovaj način spremimo još 2 kore.
Za fil žicom za mućenje sjedinimo
žumanca, šećer, brašno i malo mleka. Preostalo mleko stavimo da uvri. Kad je
mleko vrelo sipamo kod žumanaca stalno mešajući, zatim vratimo nazad u šerpu i
skuvamo fil uz stalno mešanje pazeći da ne zagori. Sipamo u drugu činiju i
pokrijemo samolepljivom folijom i ostavimo da se ohladi.
Umutimo puter i sjedinimo sa hladnim
filom. Umutimo šlag krem sa mlekom i umešamo u fil. Dobijeno fil podelimo na 2
dela u jedan deo dodamo otopljenu čokoladu sa lešnicima a u drugi deo otopljenu
belu čokoladu. Dobro sjedinimo filove.
Filijemo: kora polovina žuti fil, kora
polovina tamni fil, kora i sa preostalim filom se dekoriše torta.
Ja sam sastavljala ovako- stavimo prvu
koru namažemo polovinu žutog fila, na to kora pa polovina tamnog fila, na to
kora, žuti fil i kora tamni fil.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар