Moja sestra je jedno vreme držala prepelice pa smo imali uvek sveža jaja.
Potrebno je:
1 suvi kvasac
30 gr šećera
140 ml vode
400 gr brašna
1 kašikica soli
12 prepeličjih jaja
4 kašike ulja
Priprema:
U mlakoj vodi otopimo šećer i dodamo
kvasac da se aktivira. U brašno dodamo so i napravimo udubljenje u sredini gde
dodamo razmućena prepeličja jaja, ulje i kvasac. Dobro zamesimo testo. Ostavimo
na toplom da se odmara. Nadošlo testo prevrnemo na blago pobrašnjenu dasku i
oblikujemo veknicu od testa.
Tepsiju za hleb 11x30 cm obložimo
papirom za pečenje i stavimo oblikovani hleb unutra. Odgore namažemo sa vodom i
pečemo na 200-220 stepeni oko 30 minuta.
Ako pre vremena rumeni pokrijemo folijom. Kad je pečeno ponovo premažemo
vodom i ostavimo na rešetku da se
ohladi.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар