500 gr pilećeg belog mesa
80 gr brašna
50 gr gustina
1 kašičica mlevene crvene paprike
vegeta
po želji malo belog luka sitno seckanog ili u prahu
so i biber
150 ml jogurta
1 jaje
prezla i susam
ulje
Priprema:
Pilće belo meso isečemo na šnicle (ja sam ovog puta na prutiće isekla) i posolimo po ukusu. Pomešamo brašno, biber, beli luk, gustin, crvenu papriku, vegetu, biber, jaje i jogurt i mešamo dok ne dobijemo finu smesu. Dodamo u smesu meso i ravnomerno rasporedimo i pokrijemo. Ostavimo u frižideru najmanje 30 minuta a poželjno je i duže.
Nakon što je odstojalo viljuškom vadimo meso i sa smesom zajedno uvaljamo u mešavinu prezle i susama i pečemo u vrelom ulju. Pečeno meso vadimo na papirnati ubrus da se ocedi i poslužimo uz krompiriće i salatu.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар