недеља, 1. октобар 2023.

~ Kolač na metar ~

 Jedan lep starinski kolač.

Testo:

4 jaja

200 gr šećera

1 vanilin šećer

100 ml ulja

100 ml mlake vode

250 gr brašna

1 prašak za pecivo

1 kašika kakao

Fil:

500 ml mleka

2 puding od maline 

250 gr šećera

200 gr putera ili margarina

Glazura:

250 gr čokolade

5 kašika ulja

Priprema:

Kora

Jaja penasto umutimo sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo ulje i mlaku vodu zatim i brašno pomešan sa praškom za pecivo. Polovinu sipamo u kalup za srneća leđa koji je podmazan i posut brašnom. Pečemo na 170 stepeni.

U drugu polovinu testa umešamo 1 kašiku kakaoa i ovo sipamo u podmazan i brašnom posut kalup i na 170 stepeni ispečemo. Oba testa ostavimo da se ohladi.

Fil

U mleku skuvamo puding sa šećeromi kad se ohadi dodamo umućen puter ili margarin. 

Ispečeno testo isečemo na rebra. Sastavčjamo ga ponovo u kalupu.

Kalup obložimo samolepljivom folijom. Stavimo parče žute kore zatim uzmemo braon koru namažemo sa filom i zalepimmo uz žutu koru, uzmemo žutu koru namažemo fila i zalepimo uz braon koru i tako dok ne potrošimo sav materijal. Imaćemo 2 rolata. Stavimo u frižider da se stegne. 

Glazura

Na paro otopimo čokoladu sa uljem i prelijemo preko oba kolača.

Kad se glazura stegne sečemo ukoso da bi dobili ove šare.




Нема коментара:

Постави коментар