Jedan lep starinski kolač.
Testo:
4 jaja
200 gr šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
100 ml mlake vode
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao
Fil:
500 ml mleka
2 puding od maline
250 gr šećera
200 gr putera ili margarina
Glazura:
250 gr čokolade
5 kašika ulja
Priprema:
Kora
Jaja penasto umutimo sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo ulje i mlaku vodu zatim i brašno pomešan sa praškom za pecivo. Polovinu sipamo u kalup za srneća leđa koji je podmazan i posut brašnom. Pečemo na 170 stepeni.
U drugu polovinu testa umešamo 1 kašiku kakaoa i ovo sipamo u podmazan i brašnom posut kalup i na 170 stepeni ispečemo. Oba testa ostavimo da se ohladi.
Fil
U mleku skuvamo puding sa šećeromi kad se ohadi dodamo umućen puter ili margarin.
Ispečeno testo isečemo na rebra. Sastavčjamo ga ponovo u kalupu.
Kalup obložimo samolepljivom folijom. Stavimo parče žute kore zatim uzmemo braon koru namažemo sa filom i zalepimmo uz žutu koru, uzmemo žutu koru namažemo fila i zalepimo uz braon koru i tako dok ne potrošimo sav materijal. Imaćemo 2 rolata. Stavimo u frižider da se stegne.
Glazura
Na paro otopimo čokoladu sa uljem i prelijemo preko oba kolača.
Kad se glazura stegne sečemo ukoso da bi dobili ove šare.
Нема коментара:
Постави коментар