Jedan od omiljenih kolača mog detinjstva. Netreba vaga jer se sve meri čašom.
Potrebno je:
Kore: mera je 200 ml čaša
6 jaja
1 1/2 čaše šećera
1 1/2 čaša mleka
3/4 čaše ulja
1 1/2 brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
2 vanilin šećer
Fil:
750 ml mleka
1 1/2 čaša šećera
7 kašika griza
150 gr kokosa
Glazura:
100 gr čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Prvo spremimo fil u mleku skuvamo griz sa šećerom samo da uvri, skinemo sa vatre i odmah umešamo kokos, ostavimo sa strane dok spremimo kore.
Umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom penasto (kao za piškotu) dodamo prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo neizmenično sa mlekom i uljem. Smesu podelimo na 2 dela. Prvi deo sipamo u tepsiju namazanu uljem i posutu brašnom. Stavimo u renu da se peče na 180 stepeni dok se kora do pola ne ispeče. Namažemo fil na polupečenu koru i na to sipamo preostalu smesu za koru. Vratimo u rernu i ispečemo kolač skroz. Ostavimo da se ohladi.
Na pari rastopimo čokoladu sa uljem i namažemo na ohlađen kolač.
Нема коментара:
Постави коментар