Ove kifli napravljene su odmarale celu noć u frižideru i ujutru sam ih pekla, Nemoraju biti u frižideru mi smo išli na putovanje pa smo poneli za usput zato sam ih uveče napravila i sveže pekla rano ujutru. Brzinske slike i ajmo na put 😁
Potrebno je za 12 komada:
700 gr brašna
40 gr kvasca
100 ml mleka
100 ml ulja
350 gr jogurta
2 jaja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Fil:
50 gr otopljenog putera ili margarina
250 gr trapist sira
1 jaje za premazivanje
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasac da nabubri. Ostale sastojke za testo stavimo u činiju i dodamo kvasac, zamesimo testo i ostavimo na toplom da se odmori oko 1 sat.
Duplirano testo sipamo na pobrašnjenu površinu i blago premesimo. Podelimo na 6 delova svaki ponaosob rastanjimo u krug i po tri spajamo, tako što prvo testo namažemo otopljim puterom i pospemo rendanim sirom poklopimo drugimo testom i ponovimo zatim i od grore namažemo i pospemo sirom. Oštrim nožem isečemo na 6 delova. Od šireg ka užem delu umotamo bucmaste kifle i ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostavimo protora između njih jer u toku pečenja će narasti. Ostavimo oko 20 minuta da odmara. Namažemo umućenim jajetom i pospemo sa malo sira. Pečemo na 180 stepeni.
Ako želimo mekanije kiflice kad izvadimo iz rerne pokrijemo čistom kuhinjskom krpom na 5 minuta da omekane od pare.
Нема коментара:
Постави коментар