naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

недеља, 28. јануар 2024.

~ Milka torta ~

Izdašna i jaka torta. Ja sam ispekla još jednu dodatnu koru u originalu ne ide tako.

Potrebno je:

Kore:

21 jaje

350 gr šećera

300 gr mlevenih lešnika

3 kašike brašna

Fil:

21 žumance

3 pudinga od vanile

6 kašika brašna

1 litar mleka

100 gr šećera

250 gr putera ili margarina

2 šlag krema

100 ml mleka

300 gr milka čokolade sa seckanim lešnicima

300 gr milka bele čokolade

Dekoracijia:

500 ml slatke pavlake

Razni slatkiši

Priprema:

Za kore 7 belanaca umutimo u čvrst šam postepeno dodavajući 100 gr šećera. Pomešamo 100 gr mlevenih lešnika i 1 kašiku brašnu i umešamo u umućen šam. Sipamo u kalup obložen papirom za pečenje 28 cm i ispečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Na ovaj način spremimo još 2 kore.

Za fil žicom za mućenje sjedinimo žumanca, šećer, brašno i malo mleka. Preostalo mleko stavimo da uvri. Kad je mleko vrelo sipamo kod žumanaca stalno mešajući, zatim vratimo nazad u šerpu i skuvamo fil uz stalno mešanje pazeći da ne zagori. Sipamo u drugu činiju i pokrijemo samolepljivom folijom i ostavimo da se ohladi.

Umutimo puter i sjedinimo sa hladnim filom. Umutimo šlag krem sa mlekom i umešamo u fil. Dobijeno fil podelimo na 2 dela u jedan deo dodamo otopljenu čokoladu sa lešnicima a u drugi deo otopljenu belu čokoladu. Dobro sjedinimo filove.

Filijemo: kora polovina žuti fil, kora polovina tamni fil, kora i sa preostalim filom se dekoriše torta.

Ja sam sastavljala ovako- stavimo prvu koru namažemo polovinu žutog fila, na to kora pa polovina tamnog fila, na to kora, žuti fil i kora tamni fil.

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар