Volim neke jednostavnije kolače napraviti nedeljom a ova je jedna od njih.
Potrebno je:
Kore:
6 žumanaca
12 kašika šećera
18 kašika ulja
18 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kašikica praška za pecivo
prstohvat soli
Fil:
500 gr neslanog sitnog sira
6 belanaca
3 kašike griza
100 gr šećera
1 limunova kora
1 vanilin šećer
Priprema:
Pre nešto počnemo koru spremati
izmerimo praznu činiju pošto ćemo koru trebati podeliti na 2 dela. Žumanca
penasto umutimo sa šećerom, zatim dodamo mleko i ulje. Na kraju umešamo brašno
pomešan sa praškom za pecivo i sa prstohvatom soli. Namastimo i pospemo brašnom
tepsiju 20x30 cm i polovinu smese sipamo unutra. Pečemo na 170 stepeni oko 10
minuta, taman za to vreme napravimo fil.
Za fil sir umutimo sa šećerom dodamo
limunovu koru i griz. Belanca sa prstohvatom soli i vanilin šećerom umutimo i
pažljivo sjedinimo sa sirom. Fil rasporedimo preko polupečene kore i izravnamo,
preko fila rasporedimo preostalu smesu za koru i vratimo nazad u rernu i pečemo
na 160 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu-žutu boju. Ako pre vremena počne da
rumeni pokrijemo folijom. Na kraju kad je pečena proverimo čačkalicom da budemo
sigurni. Pečen kolač ostavimo da se ohladi. Pre posluženja pospemo sa šećerom u
prahu i isečemo na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар