Potrebno je:
700 gr mlevenog mesa (kod mene piletina),1 mala glavica crnog luka,1 jaje,1 kašika sitno seckanog peršuna,so, biber,1 kašičica mlevene crvene paprike,.
3 srednja glavica crnog luka,1sveža paprika,1 dobra kašika brašna,1 kašika senfa,0,5 deci belog vina.
Priprema se:
Mlevenoj piletini dodamo sitno seckan crni luk,peršun,jaje,so,biber i crvenu papriku.Sjedinimo i na malo ulja kratko propržimo.Povadimo na tanjir i u toj masnoći prodinstamo luk isečen na rebarca kad se propržilo dodamo na štapiće sečenu papriku,senf i brašno i kratko još propržimo.Vratimo i ćuftice i zalijemo vinom i vodom oko 500 ml i kuvamo na tihoj vatri 30 minuta.(ako nam je gusta ili voda isparila dolijemo još po želji). Začinimo po svom ukusu.Ja sam poslužila uz krompir pire.