Potrebno je:
Kora:
8 jaja
80 gr šećera
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
30 ml vode
Fil:
2 puding od vanile
6 kašika šećera
2 žumanaca
2 belanca
2 v anilin šećer
1 kašika brašna
1 litar mleka
potrebno još:
400 gr jagoda
Priprema:
Jaja razdvojimo i belanca umutiti. Žumanca umutimo sa šećerom i sa vodom dodamo brašno i prašak za pecivo zatim oprezno sjedinimo sa umućenim šamom. Sipamo u tepsiju ob loženu papirom za pečenje 32x25 cm ispečemo. Pečenoj kori odsečemo okrajke i vratimo u rernu da se malo osuše i blago porumene.
Za fil puding razmutimo sa šećerom, brašnom, žumancima malo mleka. Preostalo mleko stavimo da uvri kuvamo puding u njemu. Belanca umutimo u čvrst šam sa vanilin šećerom i pažljivo umešamo u vruć fil.
Jagode oprati i očistiti. Poređati po ohlađenoj kori. Staviti ili u manju tepsiju ili podesivi kalup staviti oko kore, i namazati mlak fil preko jagoda. Pečene okrajke izmrvimo i pospemo po filu. Staviti preko noći u frižider.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар