Testo:
400 gr brašna
320 gr putera
100 gr šećera u prahu
120 gr mlevenih oraha
Fil:
125 gr putera ili margarina
125 gr šećera u prahu
150 gr mlevenih oraha
1 kašika ruma
Priprema se:
U činiju sipamo brašno i pomešamo sa mlevenim orasima, kakao, šećerom u prahu zatim dodamo puter ili margarin sobne temperature isečeno na listiće i zamesimo testo. Testo podelimo na 2 dela i zamotamo u providnu foliju i stavimo u frižider na 30 minuta.
Komadiće ohlađenog testa prstima utiskujemo u kalupiće pazimo da je testo u sredini malo udubljeno (pri pečenju testo će narasti i ako je je napunimo da je u ravnini sa kalupom kad testo posle pečenja naraste neće moći lepo da se spoji sa filom). Na punjene kalupiće poslažemo u tepsiju i na 180 stepeni ispečemo.
Pečeno testo ostavimo da se ohladi i blagim lupkanjem istresemo na tacnu.
Penasto umutimo puter ili maragin sa šećerom u prahu, dodamo rum u mlevene orahe i promešamo. Spajamo po dve polovice oraha filom.
Recept za kore je odavde a za fil odavde.