Omiljeni slatkiš u našoj kući. Stariji sin priznaje samo tri kolača koh, krempitu i čizkejk... 😄
Potrebno je:
Kora:
300 gr mlevene plazme
125 gr putera ili margarina
oko 10 kašika mleka (meni trebalo 11 kašika)
Fil:
500 gr sitnog sira
180 gr kisele pavlake
200 ml slatke pavlake
2 vanilin šećer
13 kašika šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
20 gr želatina
5 kašika vode
Preliv:
150 gr višanja
200 ml vode
3 kašike šećera
1/2 kesice pudinga od vanile
Priprema:
U mleveni keks dodamo puter ili margarin i rukama mrvimo/sjedinimo, dodamo mleko da je smesa lepljiva da se ne prosipa skroz i sipamo u kalup 26 cm i utapkamo. Stavimo u frižider.
Za fil mikserom umutimo sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo kiselu pavlaku i pomešamo zatim i umućenu slatku pavalaku i pažljivo sjedinimo. Želatin potopimo u vodi da nabubri i na tihoj vatri otopimo al pazimo da ne uvri. Sipamo u smesu sa sirom i mutimo najmanjom brzinom da se ravnomerno rasporedi i da se nezgrudva. Sipamo na pripremljenu koru i stavimo u frižider da se stegne.
Višnje (mogu i smrznute) kuvamo na tihoj vatri sa vodom par minuta da voće malo omekša.Štapnim mikserom usitnimo u kašastu smesu. Puding razmutimo 2 kašike vode i skuvamo u višnjama. Vruć fil rasporedimo po stegnutom filu od sira. Ostavimo da se sve ohladi i stegne.
Нема коментара:
Постави коментар