naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 20. април 2022.

~ Čiz kejk ~

 Omiljeni slatkiš u našoj kući. Stariji sin priznaje samo tri kolača koh, krempitu i čizkejk... 😄



Potrebno je:

Kora:

300 gr mlevene plazme

125 gr putera ili margarina

oko  10 kašika mleka (meni trebalo 11 kašika)

Fil:

500 gr sitnog sira

180 gr kisele pavlake

200 ml slatke pavlake

2 vanilin šećer

13 kašika šećera

1 kašika ekstrakta od vanile

20 gr želatina 

5 kašika vode

Preliv:

150 gr višanja

200 ml vode

3 kašike šećera

1/2 kesice pudinga od vanile

Priprema:

U mleveni keks dodamo puter ili margarin i rukama mrvimo/sjedinimo, dodamo mleko da je smesa lepljiva da se ne prosipa skroz i sipamo u kalup 26 cm i utapkamo. Stavimo u frižider.

Za fil mikserom umutimo sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo kiselu pavlaku i pomešamo zatim  i umućenu slatku pavalaku i pažljivo sjedinimo. Želatin potopimo u vodi da nabubri i na tihoj vatri otopimo al pazimo da ne uvri. Sipamo u smesu sa sirom i mutimo najmanjom brzinom da se ravnomerno rasporedi i da se nezgrudva. Sipamo na pripremljenu koru i stavimo u frižider da se stegne. 

Višnje (mogu i smrznute) kuvamo na tihoj vatri sa vodom par minuta da voće malo omekša.Štapnim mikserom usitnimo u kašastu smesu. Puding razmutimo 2 kašike vode i skuvamo u višnjama. Vruć fil rasporedimo po stegnutom filu od sira. Ostavimo da se sve ohladi i stegne.



Нема коментара:

Постави коментар