Potrebno je:
2 jaja
125 gr margarina
100 gr šećera
1 vanilin šećer
350 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Dekoracija:
15-20 cela badema
30-40 zrna pirinča prelivene čokoladom ili manje čokoladne kapljice
Od sastojaka umesimo testo, umotamo u samolepljivu foliju i stavimo u frižider na sat vremena.
Ohlađeno testo blago premesimo i oklagijom na blago pobrašnjenoj dasci rastanjimo na 0,5 cm debljine. Okruglom modlicom vadimo krugove, sa strane utisnemo krila sa istom modlicom. Pravimo malene loptice od testa i stavimo da im budu oči. Svaku kuglicu malo spljoštimo i utisnemo u nju po 1 čokoladnu kapljicu ili čokoladni pirinač. Ispod između očiju utisnemo badem koji smo presekli po dužini za kljun. (presečemo sa te strane koja je spljoštena) A nogice im utisnemo uz pomoć viljuške. Ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni, pazimo da ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар