Pistaći su mi omiljena grickalica.
Potrebno je:
200 gr putera ili margarina
400 gr brašna
1 mala pavlaka (180 gr)
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
50+50 gr parmezana
1 jaje
80 gr seckanih slanih pistaća
Priprema se:
Puter ili margarin istrljamo dlanovima sa brašnom. Dodamo pavlaku, prašak za pecivo, so, 50 gr parmezana , jaje i seckane pistaće. Umesimo i ostavimo u frižideru 1 sat.
Dasku ili radnu površinu pospemo sa polovinom od 50 gr parmezana (umesto brašna) i na njemu testo rastanjimo na 0,5 cm debljine i pospemo sa ostatkom parmezana i pređemo oklagijom da malo utisnemo u testo.
Isečemo na štapiće i poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Potrebno je:
200 gr putera ili margarina
400 gr brašna
1 mala pavlaka (180 gr)
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
50+50 gr parmezana
1 jaje
80 gr seckanih slanih pistaća
Priprema se:
Puter ili margarin istrljamo dlanovima sa brašnom. Dodamo pavlaku, prašak za pecivo, so, 50 gr parmezana , jaje i seckane pistaće. Umesimo i ostavimo u frižideru 1 sat.
Dasku ili radnu površinu pospemo sa polovinom od 50 gr parmezana (umesto brašna) i na njemu testo rastanjimo na 0,5 cm debljine i pospemo sa ostatkom parmezana i pređemo oklagijom da malo utisnemo u testo.
Isečemo na štapiće i poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Нема коментара:
Постави коментар