Kad spremam Vali kolač onda pravim i ovaj odlčan je i jedan i drugi.
Potrebno je:
Testo:
150 gr šećera
100 gr meda
50 gr putera ili margarina
2 jaja
400 gr brašna
1/2 supene kašike sodabikarbone
30 gr kakaa
prstohvat soli
Fil:
3 pudinga od vanile
1 kašika brašna
1 litar mleka
50 gr brašna
150 gr putera ili margarina
150 gr prah šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Med i šećer otopimo. (nesme prokuvati samo da se otopi) U veću činiju sipamo suve sastojke i pomešamo. Jaja dodamo u još topao (ne vruć) otopljen med i šećer i dodamo u suve sastojke. Sjedinimo i upakujemo u samolepljivu foliju i ostavimo 2 sata da odmara. Posle podelimo na 3 dela i ispečemo na poleđini tepsije (30x33 cm) na papiru za pečenje pazimo jer se brzo peče.
U mleku skuvamo puding i brašno sa 50 gr šećera i ostavimo da se ohladi. Puter ili margarin penasto umutimo sa prah šećerom i ekstraktom od vanile pa sjedinimo sa hladnim filom. Nafilujemo kore.
Na gornju koru namažemo otopljenu čokoladu sa uljem i ostavimo da prenoći.
Napomena:
Ako pravimo i ovaj i Vali kolač onda pečem u manjoj tepsiji i 4 kore onda su malo tanje i naravno pravim samo pola fila. Ali ako pravim samo ovaj kolač onda pečem 3 kore na većoj tepsiji (30x33cm)
Recept je odavde.
Potrebno je:
Testo:
150 gr šećera
100 gr meda
50 gr putera ili margarina
2 jaja
400 gr brašna
1/2 supene kašike sodabikarbone
30 gr kakaa
prstohvat soli
Fil:
3 pudinga od vanile
1 kašika brašna
1 litar mleka
50 gr brašna
150 gr putera ili margarina
150 gr prah šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Med i šećer otopimo. (nesme prokuvati samo da se otopi) U veću činiju sipamo suve sastojke i pomešamo. Jaja dodamo u još topao (ne vruć) otopljen med i šećer i dodamo u suve sastojke. Sjedinimo i upakujemo u samolepljivu foliju i ostavimo 2 sata da odmara. Posle podelimo na 3 dela i ispečemo na poleđini tepsije (30x33 cm) na papiru za pečenje pazimo jer se brzo peče.
U mleku skuvamo puding i brašno sa 50 gr šećera i ostavimo da se ohladi. Puter ili margarin penasto umutimo sa prah šećerom i ekstraktom od vanile pa sjedinimo sa hladnim filom. Nafilujemo kore.
Na gornju koru namažemo otopljenu čokoladu sa uljem i ostavimo da prenoći.
Napomena:
Ako pravimo i ovaj i Vali kolač onda pečem u manjoj tepsiji i 4 kore onda su malo tanje i naravno pravim samo pola fila. Ali ako pravim samo ovaj kolač onda pečem 3 kore na većoj tepsiji (30x33cm)
Recept je odavde.
A recept za Vali kolač?
ОдговориИзбришиBiće i taj recept.
Избриши