Kad pravim ovaj kolač pravim samo pola fila a kore prepolovim i pravim pola fila i od Žuža kolač pošto im je isti recept za kore ovako dobijem 2 vrste kolača (to mi dobro dođe za Slavu)
Potrebno je:
Testo:
150 gr šećera
100 gr meda
50 gr putera ili margarina
2 jaja
400 gr brašna
1/2 supene kašike sodabikarbone
30 gr kakaa
prstohvat soli
Fil:
2 pudinga od vanile
6 deci mleka
30 gr šećera
500 gr kesten pirea
125 gr putera ili margarina
100 gr prah šećera
1 kašika ekstrakta vanile
2-3 kašike ruma
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Med i šećer otopimo.(nesme prokuvati samo da se otopi) U veću činiju sipamo suve sastojke i pomešamo.Jaja dodamo u još topao (ne vruć) otopljen med i šećer i dodamo u suve sastojke. Sjedinimo i upakujemo u samolepljivu foliju i ostavimo 2 sata da odmara.
Dok se testo odmara kesten pire odmrznemo.U mleku skuvamo puding sa 30 gr šećera i ostavimo da se ohladi.
Kad se testo odmorilo podelimo na 4 dela i rastanjimo na 23x31 cm. Na poleđini tepsije na masnom papiru ispečemo ali da pazimo pošto je testo tamno da neizgori.Pečemo na 180 stepeni.
Puter penasto umutimo sa prah šećerom. Hladan fil mutimo mikserom i dodamo deo po deo i kesten pire,ekstrakt od vanile i rum. Na kraju dodamo i puter i dobro umutimo. Nafilujemo kore ostavimo da prenoći i sledeći dan namažemo čokoladnom glazurom.
Napomena:
Ja sam ovog puta pekla u malo manjoj tepsiji 5 kora.
Ja pre filovanja kore presečem na pola i pola filujem ovim filom (naravno skuvam samo pola smese) a drugi deo testa filujem vanilom kao Žuža kolač.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Testo:
150 gr šećera
100 gr meda
50 gr putera ili margarina
2 jaja
400 gr brašna
1/2 supene kašike sodabikarbone
30 gr kakaa
prstohvat soli
Fil:
2 pudinga od vanile
6 deci mleka
30 gr šećera
500 gr kesten pirea
125 gr putera ili margarina
100 gr prah šećera
1 kašika ekstrakta vanile
2-3 kašike ruma
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Med i šećer otopimo.(nesme prokuvati samo da se otopi) U veću činiju sipamo suve sastojke i pomešamo.Jaja dodamo u još topao (ne vruć) otopljen med i šećer i dodamo u suve sastojke. Sjedinimo i upakujemo u samolepljivu foliju i ostavimo 2 sata da odmara.
Dok se testo odmara kesten pire odmrznemo.U mleku skuvamo puding sa 30 gr šećera i ostavimo da se ohladi.
Kad se testo odmorilo podelimo na 4 dela i rastanjimo na 23x31 cm. Na poleđini tepsije na masnom papiru ispečemo ali da pazimo pošto je testo tamno da neizgori.Pečemo na 180 stepeni.
Puter penasto umutimo sa prah šećerom. Hladan fil mutimo mikserom i dodamo deo po deo i kesten pire,ekstrakt od vanile i rum. Na kraju dodamo i puter i dobro umutimo. Nafilujemo kore ostavimo da prenoći i sledeći dan namažemo čokoladnom glazurom.
Napomena:
Ja sam ovog puta pekla u malo manjoj tepsiji 5 kora.
Ja pre filovanja kore presečem na pola i pola filujem ovim filom (naravno skuvam samo pola smese) a drugi deo testa filujem vanilom kao Žuža kolač.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар