naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

уторак, 10. јун 2014.

~ Sladoled od pečenih trešanja ~

U ove tople dane najviše nam prija hladan sladoled.


Potrebno je:
50 ml mleka
150 ml slatke pavlake (mlečna)
50 gr meda
350 gr trešanja
1 kašika meda
1/2 kašičice cimeta


Priprema se:

Trešnje presečemo napola i izvadimo koštice.Poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i prelijemo 1 kašikom meda.Zapečemo u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta da omekšaju.
Kad se ohlade sipamo u blender ako je iscurilo malo soka sipamo i to i dodamo mleko pa izmiksamo.
Umutimo slatku pavlaku dodmao med i cimet.Na kraju pomešamo i sa trešnjama.
Stavimo da se smrzne i na svakuh 30 minuta pregrebemo.
U originalnom receptu idu i jaja ja nisam se do sada usudila da pravim sladoled sa jajima zato sam prepravila ali verujem da je u originalnom izdanju sigurno ukusniji.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар