Sezona tikvice uveliko traje.Nikad nisam pravila punjene tikvice i bilo je vreme da ga isprobam.Neznam ni sama zašto sam toliko čekala.Ukusni su i sad ću sigurno češće praviti.
Potrebno je:
3 srednje tikvice
300 gr pilećeg mesa
1 manji praziluk
1 mali crni luk
1 čen belog luka
šaka sojinih ljuspica
1 šargarepa
2 kašike seckanog peršuna
2 kašike seckane mirođije
2-3 kašike brašna
2-3 kašike ulja
2 deci mleka
5 deci vode
so,biber,začin
Priprema se:
Tikvice očistimo,operemo i presečemo na pola.Kašikicom izdubimo da zid bude između 0,5-1 cm debljine i da ima dno.Izdubljeni deo iseckamo sitno.Piletinu sameljemo a šargarepu narendamo.Praziluk isečemo na kolutiće crni i beli luk sitno isečemo i na malo ulja prodinstamo.Dodamo mleveno meso potopljene pa oceđene sojine ljuspice i šargrepu i propržimo.Na kraju dodamo sitno seckane tikvice.Smanjmo vatru i kad su tikvice pustile vodu i meso omekšalo začinimo i dodamo sitno seckani peršun.U veću nauljenu šerpu stavimo tikvice tako da je otvor na gore.Napunimo ih pritiskajući blago kašikom da ih nabijemo malo.Kad smo napunile tikvice napravimo preliv.Na 2-3 kašike ulja propržimo brašno i zalijemo sa mlekom,dodamo seckanu mirođiju i vodu.Ulijemo između tikvica i stavimo na srednju vatru da se krčka poklopljen.Kad su se tikvice skuvale poslužimo.
Potrebno je:
3 srednje tikvice
300 gr pilećeg mesa
1 manji praziluk
1 mali crni luk
1 čen belog luka
šaka sojinih ljuspica
1 šargarepa
2 kašike seckanog peršuna
2 kašike seckane mirođije
2-3 kašike brašna
2-3 kašike ulja
2 deci mleka
5 deci vode
so,biber,začin
Priprema se:
Tikvice očistimo,operemo i presečemo na pola.Kašikicom izdubimo da zid bude između 0,5-1 cm debljine i da ima dno.Izdubljeni deo iseckamo sitno.Piletinu sameljemo a šargarepu narendamo.Praziluk isečemo na kolutiće crni i beli luk sitno isečemo i na malo ulja prodinstamo.Dodamo mleveno meso potopljene pa oceđene sojine ljuspice i šargrepu i propržimo.Na kraju dodamo sitno seckane tikvice.Smanjmo vatru i kad su tikvice pustile vodu i meso omekšalo začinimo i dodamo sitno seckani peršun.U veću nauljenu šerpu stavimo tikvice tako da je otvor na gore.Napunimo ih pritiskajući blago kašikom da ih nabijemo malo.Kad smo napunile tikvice napravimo preliv.Na 2-3 kašike ulja propržimo brašno i zalijemo sa mlekom,dodamo seckanu mirođiju i vodu.Ulijemo između tikvica i stavimo na srednju vatru da se krčka poklopljen.Kad su se tikvice skuvale poslužimo.
Нема коментара:
Постави коментар