Mekane ukusne krofne koje su napunjene pre pečenja.
Potrebno je:
800 gr brašna
40 gr kvasca
2 kašike šećera
3 žumanaca
1 jaje
150 gr putera
300 ml mleka
prstohvat soli
1 kašika ruma ili rakije
prah šećer
cipiripi (meni omiljeni namaz)
pekmez
ulje
Pirprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer. U 1 deci mleka izmrvimo kvasac i ostavimo da nabubri. U brašno dodamo iseckan puter ili margarin i dlanovima istrljamo. Dodamo žumanca, jaje, so mleko rum ili rakuju i nabubreli kvasac. Umesimo i ostavimo na toplom da se duplira. Razvučemo na 0,5 cm debljine vadimo krugove i u svaku drugu stavimo po 1 kašičicu ili krema ili pekmeza. Poklopimo drugim praznim krugom i čašom vadimo krofnu. Kako pritisnemo čašom testo ono će da zatvori i spoji stranice krofne. Ostavimo da se odmara 15 minuta i pečemo u vrelom ulju prvu stranu pod poklopcem pa kad okrenemo onda bez nje vadimo na papirni ubrus. Kad se malo prohlade pospemo ih prah šećerom.
Potrebno je:
800 gr brašna
40 gr kvasca
2 kašike šećera
3 žumanaca
1 jaje
150 gr putera
300 ml mleka
prstohvat soli
1 kašika ruma ili rakije
prah šećer
cipiripi (meni omiljeni namaz)
pekmez
ulje
Pirprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer. U 1 deci mleka izmrvimo kvasac i ostavimo da nabubri. U brašno dodamo iseckan puter ili margarin i dlanovima istrljamo. Dodamo žumanca, jaje, so mleko rum ili rakuju i nabubreli kvasac. Umesimo i ostavimo na toplom da se duplira. Razvučemo na 0,5 cm debljine vadimo krugove i u svaku drugu stavimo po 1 kašičicu ili krema ili pekmeza. Poklopimo drugim praznim krugom i čašom vadimo krofnu. Kako pritisnemo čašom testo ono će da zatvori i spoji stranice krofne. Ostavimo da se odmara 15 minuta i pečemo u vrelom ulju prvu stranu pod poklopcem pa kad okrenemo onda bez nje vadimo na papirni ubrus. Kad se malo prohlade pospemo ih prah šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар