Dekorativna pogača sa sirom. Najukisnija je dok je topla namazana sa camemberom. Izradu ćete najlakše razumeti ako pogledate postupak na slici.
Potrebno je:
3 deci mleka
40 gr kvasca
1 kašičica šećera
1 jaje
1 kašika masti
1 kašičica šećera
650-700 gr brašna
70 gr otopljene masti
1 camember
1 kašika maslinovog ulja
malo ruzmarina
Priprema se:
U mlakom mleku razmutimo šećer i dodamo kvasac. Kad je kvasac nabubrio sipamo ga u 650 gr brašna, dodamo so, jaje i mast i umesimo da dobijemo glatko testo. Ako treba dodamo još malo brašna. Ostavimo na toplom 1 sat da se odmara. Podelimo ga na 5 delova,svaki deo razvučemo i namažemo sa otpljenom mašću i složimo jednu na drugu (gornju nemažemo). Stavimo preko tanjir i sa nožem isečemo okolo ostatak testa skupimo i sjedinimo ostavimo da se odmara dok formiramo cvet. Najbolje ćete razumeti ako gledati sliku izrade. Krug zasečemo na 8 delova ali ne do kraja. Po dva trougla prevrnemo ka spolja. Svaki trougao zasečemo ali ne do kraja i uvrnemo te male trouglove u obrnutom pravcu i krajeve im spojimo. Ono testo što nam je ostalo i odmaralo rastanjimo i u sredinu stavimo camember pa do njega na 4 mesta usečemo testo i urolamo kao za kiflice oko camembera biće kao ruža. Taj deo stavimo u sredinu "zvezde" koje smo pravili. Ostavimo da se odmara dok nam se rerna ugreje na 180 stepeni. Pre nego što stavimo da se peče camember namažemo sa maslinovim uljem u koji smo dodali malo iseckanog ruzmarina.
Potrebno je:
3 deci mleka
40 gr kvasca
1 kašičica šećera
1 jaje
1 kašika masti
1 kašičica šećera
650-700 gr brašna
70 gr otopljene masti
1 camember
1 kašika maslinovog ulja
malo ruzmarina
Priprema se:
U mlakom mleku razmutimo šećer i dodamo kvasac. Kad je kvasac nabubrio sipamo ga u 650 gr brašna, dodamo so, jaje i mast i umesimo da dobijemo glatko testo. Ako treba dodamo još malo brašna. Ostavimo na toplom 1 sat da se odmara. Podelimo ga na 5 delova,svaki deo razvučemo i namažemo sa otpljenom mašću i složimo jednu na drugu (gornju nemažemo). Stavimo preko tanjir i sa nožem isečemo okolo ostatak testa skupimo i sjedinimo ostavimo da se odmara dok formiramo cvet. Najbolje ćete razumeti ako gledati sliku izrade. Krug zasečemo na 8 delova ali ne do kraja. Po dva trougla prevrnemo ka spolja. Svaki trougao zasečemo ali ne do kraja i uvrnemo te male trouglove u obrnutom pravcu i krajeve im spojimo. Ono testo što nam je ostalo i odmaralo rastanjimo i u sredinu stavimo camember pa do njega na 4 mesta usečemo testo i urolamo kao za kiflice oko camembera biće kao ruža. Taj deo stavimo u sredinu "zvezde" koje smo pravili. Ostavimo da se odmara dok nam se rerna ugreje na 180 stepeni. Pre nego što stavimo da se peče camember namažemo sa maslinovim uljem u koji smo dodali malo iseckanog ruzmarina.
Нема коментара:
Постави коментар