Volimo i slatke i slane mafine.
Potrebno je:
125 gr brašna
125 gr kukuruznog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica soli
150 ml jogurta
1 jaje
5 kašika otopljenog putera ili margarina
1 deci kisele (gazirane mineralne) vode
3-4 viršle
Priprema se:
Pomešamo obe vrste brašna sa soli i sa praškom za pecivo. Sjedinimo jaje, jogurt, otopljen puter ili margarin i kiselu vodu pa u to dodamo suve sastojke koje smo pomešali. Sjedinimo i kalupe za mafine obložimo papirom za pečenje ili stavimo papirne korpice za mafine i do 3/4 napunimo ih smesom. U sredinu svakog mafina zabodemo viršlu koju smo isekli na 3-4 dela (zavisno od dužine viršle). Pečemo na 180 stepni. Kad se ispeklo ostavimo u kalupu još 5 minuta i onda ih povadimo i poslužimo.
Potrebno je:
125 gr brašna
125 gr kukuruznog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica soli
150 ml jogurta
1 jaje
5 kašika otopljenog putera ili margarina
1 deci kisele (gazirane mineralne) vode
3-4 viršle
Priprema se:
Pomešamo obe vrste brašna sa soli i sa praškom za pecivo. Sjedinimo jaje, jogurt, otopljen puter ili margarin i kiselu vodu pa u to dodamo suve sastojke koje smo pomešali. Sjedinimo i kalupe za mafine obložimo papirom za pečenje ili stavimo papirne korpice za mafine i do 3/4 napunimo ih smesom. U sredinu svakog mafina zabodemo viršlu koju smo isekli na 3-4 dela (zavisno od dužine viršle). Pečemo na 180 stepni. Kad se ispeklo ostavimo u kalupu još 5 minuta i onda ih povadimo i poslužimo.
Vrlo originalno.Malo druagčiji mafin!
ОдговориИзбриши