Ovo ukusno meso smo jeli za Uskrs jako je lepo i topao i hladan.
Potrebno je:
1 srednja dimljena butkica
1 glavica crnog luka
2 kašike senfa
tanko sečene dimljene slanine
10 većih šnicli (mi smo koristili pileće belo meso)
150-200 gr rendanog sira
brašno
jaje
Priprema se:
Butkicu dobro obarimo u vodi da pada sa kostiju. Iscepakamo ili isečemo na kockice. Crni luk sitno isečemo i na kašiku masti propržimo, pomešamo sa iseckanom butkicom dodamo senf i ostavimo preko noći u frižideru.
Kalup za hleb (veći od 33 cm, na dno sam stavila papir za pečenje) obložimo tanko sečenom slaninom tako da se preklapaju ali da krajevi vire napolje. Šnicle posolimo umočimo u brašno pa u jaje pa stavimo preko slanine isto jednu do druge da nema mnogo razmaka. Pospemo rendanog sira. Sipamo unutra smesu od butkica. Ponovo rendani sir. Preklopimo mesom (ako je neki bio duži pa nam isto viri kao slanina) i stavimo odgore jedan red mesa. Preklopimo slaninom što nam viri i stavimo u drugu tepsiju da ako nam curi napolje mast u toku pečenja ne isprlja celu rernu.
Pečemo na 180 stepeni.
Recept je iz časopisa Tarka Világ.
Potrebno je:
1 srednja dimljena butkica
1 glavica crnog luka
2 kašike senfa
tanko sečene dimljene slanine
10 većih šnicli (mi smo koristili pileće belo meso)
150-200 gr rendanog sira
brašno
jaje
Priprema se:
Butkicu dobro obarimo u vodi da pada sa kostiju. Iscepakamo ili isečemo na kockice. Crni luk sitno isečemo i na kašiku masti propržimo, pomešamo sa iseckanom butkicom dodamo senf i ostavimo preko noći u frižideru.
Kalup za hleb (veći od 33 cm, na dno sam stavila papir za pečenje) obložimo tanko sečenom slaninom tako da se preklapaju ali da krajevi vire napolje. Šnicle posolimo umočimo u brašno pa u jaje pa stavimo preko slanine isto jednu do druge da nema mnogo razmaka. Pospemo rendanog sira. Sipamo unutra smesu od butkica. Ponovo rendani sir. Preklopimo mesom (ako je neki bio duži pa nam isto viri kao slanina) i stavimo odgore jedan red mesa. Preklopimo slaninom što nam viri i stavimo u drugu tepsiju da ako nam curi napolje mast u toku pečenja ne isprlja celu rernu.
Pečemo na 180 stepeni.
Recept je iz časopisa Tarka Világ.
Super ideja! I kako ukusno izgleda!
ОдговориИзбришиUuuuu, ovo izgleda tako ukusnooo, moramo da probamo!
ОдговориИзбриши