Ako koristimo majonez bez jaja onda ove zemičke mogu biti i posne.
Potrebno je:
500 gr brašna
100 gr majonez
1 kašičice soli
1 kesica suvog kvasca
2,5 deci mlake vode
1 kašičice šećera
100 gr majoneza
susam
Priprema se:
Brašno pomešamo sa suvim kvascem dodamo 100 gr majoneza, so i u mlakoj vodi otopljen šećer. Umesimo i ostavimo da se testo odmori i nadođe. Kad se testo diglo napravimo zemičke stavimo u namašćenu tepsiju i ostavimo ih da se odmore još 30 minuta. Debelo ih namažemo majonezom i pospemo susamom i u ugrejanoj rerni na 180 stepeni ispečemo.
Potrebno je:
500 gr brašna
100 gr majonez
1 kašičice soli
1 kesica suvog kvasca
2,5 deci mlake vode
1 kašičice šećera
100 gr majoneza
susam
Priprema se:
Brašno pomešamo sa suvim kvascem dodamo 100 gr majoneza, so i u mlakoj vodi otopljen šećer. Umesimo i ostavimo da se testo odmori i nadođe. Kad se testo diglo napravimo zemičke stavimo u namašćenu tepsiju i ostavimo ih da se odmore još 30 minuta. Debelo ih namažemo majonezom i pospemo susamom i u ugrejanoj rerni na 180 stepeni ispečemo.
Нема коментара:
Постави коментар